Voor wie is voetreflextherapie geschikt?

Voetreflexmassage brengt lichaam en geest weer in balans en is zeer effectief bij lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheidsklachten, spier- en gewrichtsklachten, hormonale klachten of spijsverteringsproblemen. Bovendien is het ondersteunend bij psychische klachten, stress, slaapstoornissen, depressie, burn-out of wanneer je  gewoon even niet lekker in je vel zit.

 

Voetreflextherapie biedt ondersteuning bij de behandeling van een chronisch of ernstig ziekteproces, maar helpt ook bij de verwerking van emoties bij een rouwproces. Want hoe ga je om met verlies? Opnemen, verwerken en loslaten. Het klinkt allemaal zo eenvoudig, maar dat is het zeker niet. “But I will take you by the hand.” Met andere woorden: je hoeft het niet alleen te doen.

 

Voetreflextherapie is niet alleen geschikt voor mensen met klachten, maar ook voor mensen die gezond willen blijven. Daarnaast zie ik regelmatig kinderen in mijn praktijk die problemen hebben met de ontlasting. Door een paar voetreflexbehandelingen wordt de spijsvertering gestimuleerd en vaak weer op gang gebracht.

 

Voetreflexologie is een complementaire geneeswijze

Complementaire zorg is aanvullende zorg. Dat wil zeggen, dat de zorg die geboden wordt niet de reguliere zorg vervangt (of in de weg staat). Integendeel. Voetreflex is een waardevolle aanvulling bij de reguliere behandelmethoden.

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem gerust contact met me op.