Wat is voetreflextherapie?

Onze voeten weerspiegelen ons hele lichaam. Reflexzonetherapie (of reflexologie) gaat uit van specifieke zones op het lichaam, namelijk de handen, voeten, oren en gezicht. Deze reflexzones hangen nauw samen met alle organen, spieren, zenuwen en andere onderdelen van het lichaam. Door het behandelen van de reflexzones, bijvoorbeeld met speciale drukpunt- en massage-technieken, kan een reactie/prikkel worden gestimuleerd in het lichaam en daarmee op de plek(ken) waar de klachten zich bevinden. Door deze reactie krijgt het lichaam veel beter de kans om het natuurlijke, zelfherstellende vermogen aan te spreken, en kunnen klachten (sterk) verminderen of zelfs verdwijnen. Een voetreflexbehandeling kan daarom uitstekend worden toegepast bij allerlei klachten, maar ook ter ontspanning. 

 

Voetreflexologie zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor blokkades opgeheven kunnen worden en afvalstoffen sneller het lichaam kunnen verlaten. Het brengt verlichting bij spanning en stress en heeft als doel het natuurlijke evenwicht in het lichaam te herstellen.

Wat is Voetreflex-Plus?

Voetreflex-Plus is een combinatie van Westerse massagetechnieken en de traditionele Chinese geneeswijzen. Bij deze massage worden de meridianen en acupunctuurpunten gestimuleerd. Niet alleen op de voeten maar ook op onderbenen, knieën, armen en hoofd. Er wordt gezocht naar de diepere oorzaak van de klacht.

 

Bij Voetreflex-Plus gaat het om het behoud van de gezondheid waarbij de energiestroom in het lichaam in balans wordt gebracht. De combinatie van beide behandelmethodes zorgt voor een verhoogd effect.

Wil je weten voor wie voetreflextherapie geschikt is? Klik hier.