Inzicht krijgen in jezelf door

Wielwerkcoaching

The road ahead is empty...
The road ahead is empty...

In een tijd waarin veranderingen elkaar snel opvolgen en keuzes onbeperkt lijken, vragen we veel van onszelf en elkaar. Ons lichaam en geest lijkt daaraan wel eens ondergeschikt. De balans is dan zoek of lastig te bewaken. Als coach wil ik graag samen met jou de balans en harmonie in je leven herstellen en behouden. 

 

Ik coach volgens de wielwerkmethode. Dit betekent dat er op een holistische wijze gekeken wordt naar de fysieke- emotionele- mentale en spirituele processen. 'Body' (lichaam) en 'mind' (geest) zijn namelijk één. 

 

Het doel van wielwerk coaching is om je te helpen inzicht te krijgen in jezelf en in jouw vraagstukken. Hierbij maak ik gebruik van het 'wiel', een soort kompas waarbinnen we het bovengenoemde in alle windrichtingen plaatsen. Zo zien we dit in de natuur ook altijd terug: Oosten, Zuiden, Westen en het Noorden; Voorjaar, Zomer, Herfst en Winter, et cetera. Door de natuurlijke stroom te volgen kom je steeds meer in balans en ontdek je jouw eigen stroming en je 'eigen natuur' in de vier seizoenen.

 

Wielwerk coaching is opgebouwd uit vijf belangrijke pijlers, die het principe van elk natuurlijk proces volgen. De verschillende wielwerkprocessen zijn: Gedachten, Energie, Emoties, Lichaam en Gedrag en licht ik graag hieronder toe. 

De wielwerkprocessen in mijn coaching

Gedachten:

Iedereen heeft positieve of negatieve gedachten. Gedachten zijn krachten! En positieve gedachten kunnen fijn zijn en een fijn gevoel geven. Negatieve gedachten kunnen je blokkeren en tegen houden om jezelf te zijn en om keuzes te maken. Tevens kunnen ze ervoor zorgen dat je jezelf niet prettig voelt. Hoe zit dit bij Jou? Wat en hoe denk jij? 

Energie:

Hoeveel energie heb jij? Kom je amper de dag door? Of blijf je altijd maar door rennen? Het kan zijn dat doordat je teveel doet, je niet meer doet wat je echt leuk vindt of waar je blij van wordt. Waar krijg je energie van en wat kost je energie?

Emoties:

Laat je echt zien wat je voelt? Boos, verdrietig of blij. Wat voel je nu echt? Het is vaak erg lastig voor mensen om gevoelens onder woorden te brengen. Wie ben jij vanuit je eigen authenthieke IK? Mag jij zijn wie je bent? 

Lichaam:

We gaan vaak om met ons lichaam als een auto. Als het niet meer werkt dan rijden we het de garage in voor reparatie. Maar zo werkt het helaas niet. Het lichaam wil ons altijd iets vertellen. 'If you listen to  your body when it whispers, you won't have to hear it scream'. 'Body' en 'Mind' werken namelijk samen. Het lichaam uit zich vaak in hoe men zich (on)bewust voelt. 

Gedrag:

Gedachten, Energie, Emoties en Lichaam... Deze vier samen laten vaak jouw gedrag zien. Hoe gedraag jij je? Wat laat je zien aan de buitenkant? Hoe is jouw gedrag naar jezelf toe en naar anderen, op je werk of in je relatie tot je partner of tot vrienden?

Voel je welkom in mijn coachingspraktijk!

Wil je begrijpen wat er emotioneel aan de hand is en wat er achter een lichamelijke klacht zit?  Of heb je een burn-out en wil je te weten komen wat je energie kost en waar je blij van wordt? Laten we daar dan samen op een holistische manier naar kijken.

 

Misschien weet je niet wat er precies speelt of aan de hand is, dat geeft niet. Al pratende in mijn coachingspraktijk of lopend door de natuur, komen we er meestal op een natuurlijke manier wel achter wat er speelt. Mogelijke thema's zijn trauma, angst, burn-out, rouwverwerking, stress klachten, etc. 

 

Het onbewuste bewust maken, zodat er ruimte voor keuzes ontstaat. Dat is de kern van waar ik je als coach bij help.

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!

Wil je meer informatie over Wielwerk Coaching of wil je een coaching sessie boeken bij mij, mail me dan gerust op info@janinehurkmans.nl of vul het contactformulier in.