IJsbollen-reflexmassage behandeling

IJsbollen-reflexmassage is een combinatie van ijsbollenmassage op het gelaat en hoofd, hoofdmassage grepen en een gedeelte voetreflexmassage, namelijk van de hoofdzones en spijsvertering op de voeten. Tevens doen we de bijniercheck op de voeten, om te kijken hoe groot het stresslevel (cortisol level)  emotioneel en lichamelijk aanwezig is in je systeem. 

 

IJsbollen-reflexmassage is gerelateerd aan cryotherapie afkomstig uit Japan, waar reumapatiënten met kou en stikstof worden behandeld. In Europa wordt de cryotechniek toegepast in cryocabines (met een temperatuur van -110 graden) en bij cryolichaamsmassages (met ijsklompen van -18 graden). Omdat we bij de ijsbollen-reflexmassage werken op het gelaat/hoofd, gebruiken we hiervoor ijsbollen tussen de -10 of -18 graden.

 

IJs werkt door op de huid, waardoor je bloedvaten vernauwen en je lichaam overuren maakt om de bloedcirculatie te stimuleren en meer zuurstof naar je huid te brengen. Tevens ondersteunt het de lymfedrainage. 

 

De ijsbollen-reflexmassage werkt bijvoorbeeld om klachten te verminderen bij sinushoofdpijn, migraine of spanningshoofdpijn. Daarnaast kun je er lichamelijke en emotionele spanningen mee reduceren.

 

Tijdens de ijsbollen-reflexmassage werk ik met ‘hot towels’ en ijsbollen. Dit wissel ik af gedurende de behandeling om de doorbloeding nog meer te stimuleren.  

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem gerust contact met me op.